Nina Pečar
Zadovoljna.si


Zadovoljna.si | 'Pri 27 nimam diplome, redne službe, kredita, bajte ali otrok. Kaj sploh imam?'

"Pri svojih 27 nimam diplome, nimam redne službe, nimam kredita na bajto in nimam otrok. Kaj sploh imam?" se sprašuje Nina Pečar, izobražena slikarka, skladateljica, aranžerka ter inštrumentalistka. Ima nadpovprečno visok IQ, zaradi česar spada med 2 odstotka najpametnejših posameznikov na svetu. V nadeljevanju si preberite njeno razmišljanje o tem, kaj v življenju jo navdihuje in k čemu stremi.

Nataša Gerkeš


Nataša Gerkeš | Face iz moje knjige obrazov

Prvič sem za njo slišala junija 2015, ko je na ploščadi pred Miškom Knjižkom igrala saksofon v zasedbi Gala Gjurina Temna godba. Krhka, lepa rdečelaska z izjemno energijo in čutnim igranjem saksofona, sem jo ocenila. Potem sem jo vse bolj zaznavala. Na FB je bilo fascinantno spremljati njeno udejstvovanje. Violina predvsem, sem uvidela. Pa ne le violina. Pisanje poezije. Nastopi s to in ono zasedbo ...

Val 202


Komentar Žuljev 2017 – 2: Moramo od-rasti

Okoljevarstvenica in direktorica Umanotere Gaja Brecelj ter instrumentalistka, književnica, slikarka, aranžerka glasbe in članica Mense Nina Pečar tokrat komentirata izbor oddaj, v katerih se zrcali naš odnos do okolja

Gorenjski Glas


Siol | To je Slovenka, ki spada med najbistrejše posameznike na svetu

Posamezniki z visokim IQ-jem se glede na nekatere raziskave uvrščajo celo med lene ljudi, ki zaradi svojih sposobnosti znajo najbolje rešiti na prvi pogled še tako zapleteno situacijo.

Ekipa Planet TV se je pogovarjala z Nino Pečar, ki ima nadpovprečno visok IQ in spada med dva odstotka najbistrejših posameznikov na svetu. Ta pravi, da ji je visoki inteligenčni količnik včasih tudi v breme. Preverite v spodnjem videoprispevku.

Nina Pečar


Razstava "Solo brez" Nine Pečar

Nina Pečar je bila rojena leta 1990 v Novem mestu. Študirala je slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, trenutno je študentka kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter jazz violine na konservatoriju v Celovcu. Likovno izražanje prepleta z glasbo, poezijo in vsem, kjer le lahko združi znanje z drugih področij. Razstava v Muzeju občine Šenčur je njena prva samostojna razstava.